Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Otestujte správnu životosprávu behom v extrémnych podmienkach

Ilustračná snímka Foto: TASR/Henrich Mišovič

Ide o vytrvalostný prekážkový beh v extrémnych podmienkach na trati dlhej 7,5 kilometra. Je podobný náročnému tréningu športovcov a jednotiek ozbrojených síl.



Jelenec 18. augusta (TASR) – Propagácia zdravého životného štýlu je hlavnou myšlienkou pretekov v extrémnych podmienkach, ktoré v Jelenci v okrese Nitra organizujú nadšenci a dobrovoľníci z Občianskeho združenia na podporu onkológie NitraOnko. Preteky s názvom Army Race 2015 sa budú konať v rekreačnej oblasti Remitáž v sobotu 22. augusta so štartom o 10. hodine.

"Ide o vytrvalostný prekážkový beh v extrémnych podmienkach na trati dlhej 7,5 kilometra. Je podobný náročnému tréningu športovcov a jednotiek ozbrojených síl. Terén je členitý a náročný. Súťažiaci musia v čo najkratšom čase prekonať 18 rôznych prekážok odlišnej náročnosti a rôznym spôsobom, napríklad plazením, šplhaním, brodením, dvíhaním ťažkých predmetov alebo lezením. Ide o akciu, pri ktorej si účastníci preveria silu svojej vôle a fyzickú zdatnosť," uviedla Viera Juricová-Melušová z prípravného tímu pretekov.

Ako pripomenula, cieľom organizátorov je predovšetkým propagácia správnej životosprávy a zdravého životného štýlu formou aktívneho pohybu v prírode. "Motivovanie ľudí pre pohyb považujeme za najdôležitejšie preventívne opatrenie proti zvyšujúcemu sa počtu civilizačných ochorení. Odhadujeme, že na podujatí sa zúčastní približne 250 súťažiacich. Sprievodným programom podujatia bude okrem iného aj ochutnávka miestnych regionálnych produktov a rôzne atrakcie pre divákov," doplnila Juricová-Melušová. Okrem združenia NitraOnko sa do prípravy pretekov zapojila aj Miestna akčná skupina Žibrica a Detská organizácia FÉNIX.