Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Hospitalizované deti dostali darčeky od gymnazistov

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Vďaka tomuto prekvapeniu sa aspoň na chvíľku podarí rozveseliť najmenších pacientov, aby zabudli na to, kde sa práve nachádzajú.

Komárno 23. decembra (TASR) - Študenti štvrtého ročníka Gymnázia Ľudovíta Jaroslava Šuleka v Komárne obdarovali v týchto dňoch malých pacientov na detskom oddelení Všeobecnej nemocnice Komárno. Túto veľkolepú zbierku hračiek, do ktorej sa zapojila celá škola, s podporou vedenia školy zorganizovali štyri študentky štvrtej A a B triedy.

Študenti gymnázia nezavítali do Všeobecnej nemocnice Komárno s podobným úmyslom prvýkrát. Naposledy priniesli sladkosti, ktoré im na oknách školy zanechal „Mikuláš“. "Našou snahou bolo detičky rozveseliť a spríjemniť im predvianočný čas, ktorý musia prežiť v nemocnici. Ako sa hovorí - aj malá kvapka v mori môže byť tou, ktorá ho celé zafarbí," povedala študentka gymnázia Vivien Bencsiková.

Odovzdávanie hračiek a plyšových zvieratiek sa uskutočnilo v herni detského oddelenia. "Je veľmi príjemné vidieť, že študenti gymnázia vedia, aké je zdravie vzácne, a zorganizovali takúto veľkolepú akciu, aby potešili deti, ktoré toto krásne obdobie nemôžu prežiť doma v kruhu svojej rodiny," povedala vedúca sestra Eleonóra Mészáros. Dodala, že vďaka tomuto prekvapeniu sa aspoň na chvíľku podarí rozveseliť najmenších pacientov, aby zabudli na to, kde sa práve nachádzajú.

Študenti darovali hračky už aj vlani. Títo mladí ľudia si veľmi dobre uvedomujú, že to, čo je pre nich zdravých úplná samozrejmosť, môže byť pre chorých hotový zázrak. "Na detskom oddelení sa nachádza momentálne desať pacientov vo veku od dvoch mesiacov do 18 rokov, ktorým sa po vstupe do herne plnej hračiek rozžiarili očká a celé oddelenie sa naplnilo radosťou," priblížila Mészáros.

Všeobecnú nemocnicu Komárno prevádzkuje nezisková organizácia FORLIFE a manažérsky riadi spoločnosť AGEL SK.