Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Levickí cyklisti najazdili do práce takmer 30.000 kilometrov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Oliver Ondráš

Spoločne vytvorili 69 tímov, ktoré za mesiac spolu najazdili 29.344 kilometrov.

Levice 18. júna (TASR) – Mesto Levice sa umiestnilo v prvej desiatke samospráv, ktoré sa zapojili do súťaže s názvom Do práce na bicykli. Celkovo sa do kampane vyhlásenej ministerstvom dopravy zapojilo v meste 238 ľudí z 18 firiem, spoločností a organizácií z Levíc a blízkeho okolia.

Spoločne vytvorili 69 tímov, ktoré za mesiac spolu najazdili 29.344 kilometrov. „Mesto Levice obhájilo svoje umiestnenie v prvej desiatke zo stovky prihlásených samospráv v tesnom závese za najväčšími slovenskými mestami. Súťaž sa stretla u zamestnancov levických organizácií so záujmom, o čom svedčí každoročne sa zvyšujúci počet účastníkov a zapojených firiem,“ informovala levická radnica.

V kategórii Tímy sa podľa počtu najazdených kilometrov umiestnil v Leviciach na prvej priečke so 4422 kilometrami tím spoločnosti ZF. „Na druhom mieste sa umiestnil tím Slovenských elektrární, AE Mochovce s najazdenými 2886 kilometrami a na tretej priečke skončil tím spoločnosti Camfil,“ konštatuje magistrát vo vyhodnotení súťaže.