Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Mesto zvažuje kúpu Hotela Nitra, vzniknúť by v ňom mohlo 40 bytov

Primátor Nitry Jozef Dvonč. Foto: FOTO TASR/Michal Svítok

Nehnuteľnosť v mestskej časti Dolné Krškany ponúkla mestu na odpredaj spoločnosť Hotel Nitra, s.r.o., ktorá je zároveň aj vlastníkom pozemkov. Navrhovaná cena predávajúceho je 1,56 milióna eur s DPH.

Nitra 28. januára (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva v Nitre budú na najbližšom rokovaní rozhodovať o kúpe Hotela Nitra do vlastníctva mesta. Nehnuteľnosť v mestskej časti Dolné Krškany ponúkla mestu na odpredaj spoločnosť Hotel Nitra, s.r.o., ktorá je zároveň aj vlastníkom pozemkov. Navrhovaná cena predávajúceho je 1,56 milióna eur s DPH.

V súčasnosti sa objekt využíva ako hotelové zariadenie, po stavebných úpravách by v ňom mohlo podľa materiálu predkladaného na rokovanie zastupiteľstva vzniknúť pre mesto Nitra 40 bytových jednotiek. Objekt postavený v roku 1974 prešiel v roku 2007 kompletnou rekonštrukciou, má vlastnú kotolňu, je zateplený, má nové vnútorné vybavenie.

Nehnuteľnosť je päťpodlažná. Na prízemí sa nachádza jedáleň a kancelárske priestory, na každom ďalšom podlaží je osem bytových jednotiek, spolu 32. Priemerná podlahová plocha na jednu bytovú jednotku predstavuje zhruba 38 metrov štvorcových. Prípadná kúpa hotela do vlastníctva mesta za účelom vybudovania nových bytových jednotiek je podmienená schválením a získaním finančnej podpory zo Štátneho fondu rozvoja bývania a dotácie Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja SR, s príslušným spolufinancovaním z vlastných zdrojov - Fondu rozvoja bývania mesta a rozpočtu mesta.

Mestská spoločnosť Službyt Nitra, s.r.o., správca bytových a nebytových budov, eviduje aktuálne 220 žiadateľov a 37 nových žiadostí o pridelenie nájomných bytov v meste Nitra.