Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Na sviatok sv. Valentína obnovilo svoj manželský sľub 12 párov

Na snímke predaj výrobkov k sviatku sv. Valentína v jednom z obchodov v pasáži v centre Bratislavy 14. februára 2020. Foto: TASR Jaroslav Novák

Obnova manželských sľubov bola zároveň súčasťou Národného týždňa manželstva, ktorého cieľom je propagovať a podporiť manželstvo.

Topoľčany 14. februára (TASR) - Dvanásť manželských párov na sviatok svätého Valentína obnovilo svoj manželský sľub na radnici v Topoľčanoch. Nechýbala medzi nimi ani dvojica, ktorá zároveň oslávila svoju zlatú svadbu. Slávnosť spečatil aj skutočný sobáš novomanželov Horniakových, informovala radnica.

Obnova manželských sľubov bola zároveň súčasťou Národného týždňa manželstva, ktorého cieľom je propagovať a podporiť manželstvo. Týždenné podujatie je zastrešujúcou kampaňou pre najrôznejšie miestne aktivity zamerané na praktický rozvoj manželstva, ktoré sa konajú na rôznych miestach Slovenska.

Celosvetová kampaň The Marriage Week sa začala v roku 1997. Národný týždeň manželstva, ktorý je jej súčasťou, sa na Slovensko dostal v roku 2010. V nasledujúcom roku odštartoval v niekoľkých mestách prvý ročník kampane. Odvtedy sa kampaň na podporu manželstva vďaka stovkám dobrovoľníkov v regiónoch rozšírila do mnohých miest aj obcí Slovenska.