Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Najnovšie testy ukázali, že nadjazd na vstupe do Levíc sa nemusí búrať

Nadjazd na vstupe do Levíc v smere od Kalnej nad Hronom na ceste I/51. Foto: PrtScr/Google Maps

Rekonštrukcia nadjazdu sa skomplikovala, keď sa po odkrytí nosných častí mosta a mostného zvršku zistili závažné konštrukčné poruchy.

Levice 4. októbra (TASR) – Nadjazd na vstupe do Levíc v smere od Kalnej nad Hronom na ceste I/51 sa aj napriek jeho zlému technickému stavu nebude búrať. Ako informovala levická radnica, na základe výsledkov nových testov a podrobnej analýzy tak rozhodol investor.

Rekonštrukcia nadjazdu sa skomplikovala, keď sa po odkrytí nosných častí mosta a mostného zvršku zistili závažné konštrukčné poruchy. Podľa informácií z magistrátu hrozilo, že v konštrukcii mosta môže dôjsť k takzvaným krehkým poruchám, v dôsledku ktorých môže nastať jeho samovoľná deštrukcia bez predošlých príznakov.

Najnovšie testy však ukázali, že most nie je nutné asanovať. „Projektant momentálne aktualizuje projektovú dokumentáciu a harmonogram prác. Ďalšie pracovné stretnutie sa uskutoční na budúci týždeň. Neoficiálny termín ukončenia rekonštrukcie je august 2020. Pri tomto časovom posune predstavitelia mesta navrhli, aby sa rozbehli práce aj na kruhovej križovatke. Tá sa má budovať v prvom polroku 2020. Slovenská správa ciest sa bude aj týmto návrhom zaoberať,“ uviedol vo svojom vyjadrení mestský úrad.

Doterajšie práce na rekonštrukcii nadjazdu si vyžiadali náklady v hodnote 445.300 eur. Stavba sa začala na jar tohto roka, Podľa predbežných plánov mali stavebné práce trvať 13 a uzávera dopravy osem mesiacov.