Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Nitriansky kraj

Mestá a úrady v nitrianskom kraji rušia cirkus

Foto: TASR/AP

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre potvrdil, že opatrenia sa dotknú aj Svetového dňa vody.

Nitra 11. marca (TASR) – V rámci preventívnych opatrení na predchádzanie šírenia prenosného ochorenia COVID-19 je zrušené cirkusové vystúpenie v Topoľčanoch. „Cirkus však podľa dohody z novembra 2019 ostane na svojom stanovisku do nedele 15. marca,“ informovalo vedenie mesta.

Mesto Štúrovo upozorňuje darcov krvi, že sa neuskutoční mobilný odber krvi, ktorý bol v Štúrove naplánovaný na 17. marca.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre potvrdil, že opatrenia sa dotknú aj Svetového dňa vody. „Bezplatné orientačné vyšetrenie prinesených vzoriek vôd N-testom v ukazovateli dusičnany a dusitany pre záujemcov z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce sa 23. marca nebudú vykonávať,“ upozornili pracovníci úradu.

Arborétum Mlyňany zrušilo až do odvolania poskytovanie vzdelávacích aktivít pre školy a sprievodcovské služby. „Návštevníci môžu počas otváracích hodín park navštíviť, služby však nebudeme poskytovať,“ upozorňuje vedenie arboréta.

Nitrianske biskupstvo na základe prijatých opatrení a odporúčaní ústredného krízového štábu Ministerstva vnútra SR ruší konanie Mestských misií v Nitre i stretnutie mládeže PS 2020 v Nitre. „O náhradnom termíne budeme verejnosť informovať,“ skonštatovalo biskupstvo.