Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Nitriansky kraj

Nitra zatvára od štvrtka všetky základné a materské školy

Ilustračné foto. Foto: TASR - Jana Vodnáková

Školy budú zatvorené predbežne do pondelka 16. marca vrátane, podľa pokynov hlavného hygienika však môže byť tento termín predĺžený.

Nitra 11. marca (TASR) – Mesto Nitra zatvára od štvrtka 12. marca v súvislosti s výskytom nového koronavírusu v krajine všetky materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Samospráva k tomuto kroku pristúpila na základe rozhodnutia krízového štábu a po konzultácii s regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Informoval o tom hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Školy budú zatvorené predbežne do pondelka 16. marca vrátane, podľa pokynov hlavného hygienika však môže byť tento termín predĺžený. „Platná legislatíva Slovenskej republiky hovorí, že mesto môže udeliť voľno na základných školách v trvaní najviac päť dní počas celého školského roka. O predĺžení uzatvorenia základných škôl po pondelku 16. marca budeme informovať. Očakávame však v tomto smere včasné rozhodnutie hlavného hygienika a ústredného krízového štábu, ktoré bude platné plošne pre celú Slovenskú republiku,“ uviedol Holúbek.