Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

O post primátora Nitry sa bude uchádzať aj nezávislý kandidát Oremus

Na snímke poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja Peter Oremus ohlásil kandidatúru na post primátora mesta Nitra v tohtoročných novembrových komunálnych voľbách v stredu 5. septembra 2018 v Nitre. Foto: TASR Henrich Mišovič

Spolu s Oremusom sa budú v novembrových komunálnych voľbách uchádzať o posty mestských poslancov aj ďalší 17 nezávislí kandidáti.

Nitra 5. septembra (TASR) – Nezávislý mestský a krajský poslanec Peter Oremus v stredu oznámil svoju kandidatúru na post nitrianskeho primátora. Spolu s ním sa budú v novembrových komunálnych voľbách uchádzať o posty mestských poslancov aj ďalší 17 nezávislí kandidáti. Voličom ponúkajú svoj program, ktorý má názov Chytrá Nitra.

"Je to náš plán, ktorý chceme zrealizovať v rokoch 2018 až 2022. Rozdelili sme tie problémy, ktoré Nitru trápia, do troch oblastí. Je to bezpečnosť, ktorá v sebe zahŕňa aj transparentnosť a efektívnosť. Ďalej to je doprava, ktorá v sebe zahŕňa aj parkovanie a územné plánovanie. No a tretia oblasť má názov Mesto pre všetky generácie, pretože my sa nezameriavame na nejakú konkrétnu cieľovú skupinu, ale mesto vnímame ako živý organizmus, kde existujú a fungujú všetky generácie," vysvetlil Oremus. Podľa jeho slov nastal čas, aby sa "funkcionárske a politické riadenie mesta zastavilo a vymenilo sa za slobodné, nezávislé a odborné spravovanie".

Medzi kandidátmi, ktorí Oremusa podporujú, je viacero súčasných poslancov. V kampani preto chcú poukázať na prácu, ktorú už pre obyvateľov Nitry vykonali. "Náš diametrálny rozdiel oproti iným je, že my nejdeme iba niečo sľubovať, ale chceme dostať medzi ľudí zhrnutie tých skutkov, ktoré sme doteraz urobili. Preto máme aj logo, ktoré poukazuje na to, že sa snažíme rozprávať skutkami a chceme konkrétne ukázať, že sme ľudia činu, a nie nejaké 'sľubotechny', ktoré stále niečo sľubujú a nič sa neudeje," dodal Oremus.

Kandidatúru na post primátora Nitry už ohlásil súčasný primátor Jozef Dvonč, ktorého podporujú strany Smer-SD a SNS, a tiež mestský a krajský poslanec Ján Greššo mladší, podporovaný koalíciou strán SaS, OĽaNO, Šanca, Sme rodina – Boris Kollár a KDH. Ako nezávislí budú kandidovať občiansky aktivista Marek Hattas, mestský a krajský poslanec Štefan Štefek a mestská poslankyňa Renáta Kolenčíková.