Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Nitriansky kraj

UKF zatvára internáty, zahraničným študentom odporučila ukončiť pobyt

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Zároveň požiadala všetkých zamestnancov a študentov, aby sa po návrate zo zahraničia podrobili dobrovoľnej domácej karanténe v trvaní 14 dní.

Nitra 12. marca (TASR) – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre zatvára svoje internáty. Všetkých slovenských študentov vyzvala, aby najneskôr do piatka obeda internáty opustili. Všetkým zahraničným študentom odporučila predčasné ukončenie pobytu a návrat domov. UKF o tom informovala vo štvrtok na svojej webovej stránke.

Univerzita zároveň zakázala svojim zamestnancom i študentom účasť na zahraničných pracovných cestách. „Študentom a zamestnancom UKF, ktorí sa nachádzajú v zahraničí, dôrazne odporúčame ich návrat domov. Všetkých žiadame, aby svoj pobyt v zahraničí ukončili korektne. Je potrebné svoje rozhodnutie oznámiť, najlepšie elektronicky, kontaktným osobám v zahraničí, ako aj na UKF,“ informovala o tom univerzita.

Zároveň požiadala všetkých zamestnancov a študentov, aby sa po návrate zo zahraničia podrobili dobrovoľnej domácej karanténe v trvaní 14 dní. „Žiadame zamestnancov UKF, aby o tejto skutočnosti informovali svojich priamych nadriadených. Toto opatrenie sa týka služobných, ako aj súkromných zahraničných ciest,“ konštatuje univerzita.