Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska galéria predstaví tvorbu umelcov zo Slovenska i Čiech

Ilustračná snímka. Foto: galeria-z.sk

Ako uviedla kurátorka Jana Stejskalová, všetci autori sa vo svojej tvorbe venujú predovšetkým téme času skúsenosti i vzťahu medzi umelcom a divákom.

Nitra 4. júna (TASR) – Nitrianska galéria predstaví tvorbu štvorice mladých výtvarníkov, ktorí sú absolventmi ateliéru Fotografie Fakulty umění a designu v Ústí nad Labem. Umelci Miroslav Chocholík zo Slovenska a Alžběta Kočvarová, Pavel Matoušek a Daniela Šrámková budú svoju tvorbu prezentovať v rámci výstavy s názvom Deset moří.

Ako uviedla kurátorka Jana Stejskalová, všetci autori sa vo svojej tvorbe venujú predovšetkým téme času skúsenosti i vzťahu medzi umelcom a divákom. „Vďaka vzácnej zhode tém vznikla generácia umelcov, ktorá reprezentuje silný názorový prúd a v jej tvorbe sa objavujú rovnaké témy i vizuálne východiská,“ skonštatovala.

Ako doplnila, výstava Deset moří bude vo výstavnom priestore Bunker od 14. júna do 9. septembra. Ide o jeden z projektov, ktoré Nitrianska galéria vybrala v rámci svojej otvorenej výzvy. V nej ponúka priestor na realizáciu výstav mladým umelcom a kurátorom.