Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska MHD je paralyzovaná, spoje meškajú alebo nepremávajú vôbec

Zima v Nitre. Foto: Pavel

Autobusy MHD Nitra premávajú s výraznými meškaniami, niekedy až hodinovými, informoval Vladimír Šimko zo spoločnosti Arriva Nitra, ktorá zabezpečuje MHD v meste pod Zoborom.

Nitra 30. januára (TASR) – Mestskú hromadnú dopravu (MHD) v Nitre výrazne paralyzovalo husté sneženie. Autobusy MHD Nitra premávajú s výraznými meškaniami, niekedy až hodinovými, informoval Vladimír Šimko zo spoločnosti Arriva Nitra, ktorá zabezpečuje MHD v meste pod Zoborom. Paralyzovaná je premávka na Klokočinu a Diely, na Kmeťovu ulicu premávajú len niektoré typy vozidiel. Väčšina spojov smerom od Hollého je ukončená na zastávke Mikovíniho, prípadne pri Mestskej hale. Úplne je vylúčená premávka v úseku Kmeťova - Viničky a v úseku Kmeťova - Považská.

V mestskej časti Zobor nepremáva linka 25 v úseku Metodova - Nemocnica Zobor. Ostatné linky premávajú po svojich trasách, avšak s veľkým meškaním. Po uzavretí Cabajskej ulice políciou sa prerušila premávka liniek 2, 4, 10, 15 a 22. Autobusy, ktoré neuviazli v kolónach, operatívne obsluhujú úsek z centra na Chrenovú, Zobor, Priemyselný park a Dražovce.

Prímestské linky aktuálne premávajú na väčšine trás. Premávajú však s meškaním, ktoré dosahuje až jednu hodinu. Na úsekoch medzi Nitrou a Lehotou, Radošinou a Piešťanmi, Nitrou a Veľkým Lapášom je premávka zastavená. Medzi Nitrou a Cabajom premávajú autobusy odklonom cez Ivanku a Mojmírovce. "Dispečingy jednotlivých prevádzok robia maximum pre zaistenie dopravy," tvrdí Šimko.

Situácia je komplikovaná už od ranných hodín. Viaceré cestné úseky, po ktorých premáva autobusová doprava, boli uzatvorené alebo prejazdné s obmedzeniami. Najvýraznejšie dopravnú situáciu ovplyvnila tri hodiny uzatvorená Cabajská ulica, čo ochromilo premávku na linkách 2, 4, 15 a 22. Aj keď sa po deviatej hodine začala situácia stabilizovať a jednotlivé linky nabehli na svoje trasy, po dvanástej hodine sa opäť počasie zhoršilo.