Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitrianska spoločnosť Muehlbauer dostane investičnú pomoc od štátu

Ilustračná snímka. Foto: deutschebank.ge

Nitrianska Muehlbauer Automation plánuje do roku 2021 preinvestovať 12 miliónov eur a do roku 2023 by mala zamestnať 70 pracovníkov.

Bratislava 11. septembra (TASR) – Nitrianska spoločnosť Muehlbauer Automation, s. r. o., by mala dostať investičnú pomoc od štátu vo výške tri milióny eur na vybudovanie technologickej základne na zabezpečenie výskumu a vývoja a poskytovania inžinierskych služieb. Vyplýva to z materiálu Ministerstva hospodárstva (MH) SR zverejneného v medzirezortnom pripomienkovom konaní.

Firma, ktorej jediným majiteľom je nemecký výrobca technológií v oblasti čipových kariet Mühlbauer Holding AG, by mala dostať polovicu pomoci ako dotáciu na investície a zvyšnú časť vo forme úľavy na dani z príjmov. Po kladnom stanovisku MH musí o pridelení pomoci ešte rozhodnúť vláda.

Nitrianska Muehlbauer Automation plánuje do roku 2021 preinvestovať 12 miliónov eur a do roku 2023 by mala zamestnať 70 pracovníkov. Podľa zverejneného materiálu bude spoločnosť výskumno-vývojové práce realizovať v oblasti Smart technology a New energy. Zároveň bude testovať technológiu 3D tlače na jej využitie v prototypovej oblasti. Firma požiadala o pridelenie investičnej pomoci 15. októbra minulého roku, tri týždne po svojom zápise do obchodného registra.

Mühlbauer Holding AG je holdingová spoločnosť, ktorej hlavnou prevádzkovou spoločnosťou je Mühlbauer AG. Firma so sídlom v Rodingu zamestnáva asi 3300 ľudí v 35 pobočkách. S približne 10.000 systémami nainštalovanými od roku 1983 je popredným dodávateľom výrobného zariadenia pre priemysel čipových kariet a inteligentných štítkov. Kľúčovým segmentom spoločnosti je bezpečnostný trh pre osobnú identifikáciu na základe čipových kariet alebo pasov.