Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj chce rekonštruovať cesty za viac ako 20 miliónov eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Adriána Hudecová

V prípade, že NSK bude pri získavaní zdrojov z EÚ úspešný, dôjde k rekonštrukcii cesty II/509 medzi Bajčom a Štúrovom.

Nitra 20. augusta (TASR) – Nitriansky samosprávny kraj (NSK) plánuje z fondov Európskej únie (EÚ) zrekonštruovať štyri úseky ciest druhej triedy. Celkové náklady na stavebné práce presiahnu 20 miliónov eur. Krajskí poslanci na svojom augustovom rokovaní schválili spolufinancovanie projektov vo výške viac ako jeden milión eur.

V prípade, že NSK bude pri získavaní zdrojov z EÚ úspešný, dôjde k rekonštrukcii cesty II/509 medzi Bajčom a Štúrovom. Celkové náklady, ktoré bude musieť uhradiť zo svojho rozpočtu, dosiahnu takmer 440.000 eur. Spolufinancovaním vo výške viac ako 162.000 eur sa bude NSK podieľať na rekonštrukcii cesty II/513 medzi Nitrou a obcou Alekšince.

Ako informoval Úrad NSK, viac ako 300.000 eur z rozpočtu kraja odčerpá rekonštrukcia cesty II/564 medzi Levicami a Demandicami a v druhej etape medzi Pastovcami a Salkou. Na dve etapy je rozdelená aj plánovaná oprava na ceste II/514. Stavebné práce, na ktorých sa NSK bude podieľať sumou vyše 108.000 eur, sa budú realizovať medzi obcami Horné Štitáre a Nemčice a v druhej etape medzi Veľkými Ripňanmi a hranicou kraja.