Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Nitriansky kraj sa chce podieľať na vybudovaní centra vodných športov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Podľa poslanca Ivána Farkasa má realizácia projektu v Komárne svoje opodstatnenie, pretože vodné športy majú v meste svoju dlhoročnú tradíciu.

Nitra/Komárno 12. februára (TASR) - Nitriansky samosprávny kraj (NSK) bude spolupracovať s komárňanským Kajak & kanoe klubom na výstavbe nového centra vodných športov v Komárne. Projekt v hodnote jedného milióna eur má byť financovaný z nenávratného príspevku z Fondu na podporu športu a z rozpočtu NSK.

Ako uviedol Úrad NSK, cieľom projektu je vybudovanie dvojpodlažnej telocvične s celkovou rozlohou 420 metrov štvorcových s bezbariérovým prístupom. Počíta sa tiež s vybudovaním sociálneho zázemia a nákupom športového vybavenia. "V prípade, že bude žiadosť o dotáciu úspešná, tak by malo ísť 700.000 eur z nenávratného príspevku z Fondu na podporu športu a 300.000 eur z rozpočtu NSK," vysvetlil krajský poslanec Otokar Klein.

Podľa poslanca Ivána Farkasa má realizácia projektu v Komárne svoje opodstatnenie, pretože vodné športy majú v meste svoju dlhoročnú tradíciu a odchovanci Kajak & kanoe klubu už dosiahli mnohé športové úspechy. "Sú tu naozaj vhodné podmienky na pestovanie vodných športov. Sú tam olympijskí víťazi, sú tam majstri sveta. Je dôležité udržiavať túto tradíciu do budúcnosti. Preto vítame možnosť vytvorenia nového športového areálu, ktorý bude spolufinancovaný zo strany NSK," dodal Farkas.