Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

Novým pedagógom bude v Nitre pomáhať Klub začínajúcich učiteľov

Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre. Foto: TASR

Podľa slov prorektorky UKF Janky Duchovičovej je jedným z cieľov klubu postupné zlepšovanie prípravy budúcich učiteľov a s ním súvisiaca komunikácia hlavne s čerstvými absolventmi učiteľstva.

Nitra 12. februára (TASR) - Problémom a potrebám učiteľov, ktorí ešte len začínajú svoju pedagogickú prax, sa venuje nový Klub začínajúcich učiteľov. Prvé stretnutie jeho členov sa vo februári konalo na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre.

Podľa slov prorektorky UKF Janky Duchovičovej je jedným z cieľov klubu postupné zlepšovanie prípravy budúcich učiteľov a s ním súvisiaca komunikácia hlavne s čerstvými absolventmi učiteľstva. "Cieľom prvého stretnutia bolo identifikovať potreby začínajúcich pedagógov, či už v triede, v zborovni, alebo v komunikácii s rodičmi. Rozprávali sme aj o reforme, zdieľaní skúseností a vzájomnom zosieťovaní," doplnila Elena Kováčiková z Katedry anglického jazyka a kultúry.

Ako pripomenula, Klub začínajúcich učiteľov už pripravuje ďalšie stretnutie. "Budeme sa na ňom zhovárať o konkrétnej pomoci v tých oblastiach, ktoré pomenovali samotní zúčastnení učitelia. Veríme, že sa počet účastníkov stretnutí bude postupne zvyšovať," dodala Kováčiková.