Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

NSK začína s opravou mosta nad železničnou traťou v Topoľčanoch

Ilustračné foto Foto: TASR

Technický stav mosta sa zhoršuje už niekoľko rokov. V januári 2015 bola vypracovaná diagnostika a technický posudok mosta.

Topoľčany 2. marca (TASR) – V polovici marca sa začne oprava mosta vedúceho ponad železničnú trať v Topoľčanoch. Podľa Juraja Haina z topoľčianskeho mestského úradu sa rekonštrukčné práce začnú 12. marca a potrvajú do 12. augusta tohto roka.

Most leží na ceste II/499 nad železničnou traťou Nové Zámky – Prievidza a so svojou dĺžkou 267 metrov je najdlhším mostom v správe Nitrianskeho samosprávneho kraja. Postavený bol v roku 1982 ako štvorpruhová komunikácia, ktorá v Topoľčanoch patrí k hlavným dopravným tepnám. Pôvodne odhadované náklady na rekonštrukciu predstavovali 1,182 milióna eur bez DPH, vysúťažená hodnota zákazky je 652.872 eur bez DPH.

Technický stav mosta sa zhoršuje už niekoľko rokov. V januári 2015 bola vypracovaná diagnostika a technický posudok mosta. Na základe výslednej správy bola vypracovaná projektová dokumentácia na rekonštrukciu mosta. Rekonštrukčné práce by mali zahŕňať výmenu krytu vozovky, rekonštrukciu odvodňovacieho systému mosta, ošetrenie ložísk a mostných záverov a tiež opravu dilatačných zariadení.