Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

FOTO: Dodávka čelne narazila do osobného auta, žena nehodu neprežila

Na snímke zrážka dodávkového vozidla Renault Trafik (vľavo) a osobného motorového vozidla Fiat Punto, ktorá sa stala medzi obcami Chrabrany a Urmince v okrese Topoľčany v utorok 19. septembra 2017. Foto: KR PZ Nitra

Vodička utrpela ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla. Šofér ďalšieho osobného auta zranený nebol.

Topoľčany 19. septembra (TASR) – Pri dnešnej dopravnej nehode, ktorá sa stala krátko pred 8. hodinou medzi obcami Chrabrany a Urmince v okrese Topoľčany, prišla o život 58-ročná žena.

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová, prešiel 40-ročný vodič dodávkového vozidla Renault Trafik v miernej pravotočivej zákrute z doposiaľ presne nezistených príčin do protismeru. Tam sa čelne zrazil s osobným motorovým vozidlom Fiat Punto. Vodička utrpela ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla. Vodič renaultu zranený nebol.

Dychová skúška na zistenie alkoholu bola u vodiča renaultu negatívna. Pri nehode vznikla škoda, ktorá bola predbežne vyčíslená na 6000 eur. Presná príčina dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. Vo veci sa začalo trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Polícia v súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky na zvýšenú opatrnosť na cestách. "Jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam," skonštatovala Bruchterová.