Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Nehoda pri obci Hontianske Trsťany si vyžiadala život muža

Snímka z miesta nešťastia. Foto: TASR Polícia SR

Alkohol v dychu 65-ročného vodiča BMW policajti nezistili, u nebohého vodiča Octavie bude prípadná prítomnosť alkoholu v krvi zisťovaná pri pitve.

Levice 24. mája (TASR) - Pri dopravnej nehode na hranici okresov Levice a Krupina prišiel o život 43-ročný muž. Nehoda sa stala medzi obcami Hontianske Trsťany a Hontianske Moravce v stredu (23.5.) približne o 17.45 h.

"Vodič BMW pravdepodobne predbiehal pracovný stroj. Manéver však nestihol dokončiť a v protismernej časti vozovky sa zrazil so Škodou Octavia. Jej vodič zrážku neprežil," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.



Alkohol v dychu 65-ročného vodiča BMW policajti nezistili, u nebohého vodiča Octavie bude prípadná prítomnosť alkoholu v krvi zisťovaná pri pitve. Okolnosti tragickej dopravnej nehody aj miera jej zavinenia sú predmetom vyšetrovania. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru Levice začal v tejto veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Najvyšší súd nemá informácie, že by pri nehode bol sudca


Najvyšší súd (NS) SR nemá zatiaľ informácie, že pri dopravnej nehode, pri ktorej prišiel o život 43-ročný muž, bol účastný sudca NS SR.

"K tejto otázke sa momentálne nevieme vyjadriť vzhľadom na to, že v tejto chvíli nedisponujeme vo veci dopravnej nehody žiadnymi informáciami," uviedla vo štvrtok pre TASR hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Sudca Najvyššieho súdu Viliam Dohňanský mal v stredu dopravnú nehodu, pri ktorej vyhasol ľudský život, informoval portál Aktuality.sk. Nehoda sa stala medzi obcami Hontianske Trsťany a Hontianske Moravce v stredu (23.5.) približne o 17.45 h.