Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Ponitrianske múzeum pripravuje výstavy i ukážky ľudových tradícií

Milan Rastislav Štefánik Foto: Reprofoto archív TASR

V nitrianskej pobočke múzea sa verejnosť môže dozvedieť viac o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi.

Nitra 15. júna (TASR) – Ponitrianske múzeum v Nitre pripravuje v druhej polovici júna vo svojich pobočkách v Nitre, Zlatých Moravciach a v Šali besedy, folklórne predstavenia i viaceré výstavy. Zlatomoravské Mestské múzeum pripravilo na 16. júna ukážku ľudových tradícií. V umeleckom programe sa v Parku Janka Kráľa predstavia súbory Briežok z Hostí, Kamence z Machuliniec a Zlatomoravčianka zo Zlatých Moraviec.

V nitrianskej pobočke múzea sa verejnosť môže dozvedieť viac o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi. „Podujatie sa bude v Ponitrianskom múzeu konať 17. júna o 17. hodine. Návštevníci sa budú môcť pozhovárať s autorom knihy o Štefánikovi, Michalom Kšiňanom, ktorý v nej ponúka pohľad na viacero aj doteraz nespracovaných stránok Štefánikovho života,“ uviedla PR manažérka múzea Ľubica Packová-Zahradárová.

V Dome ľudového bývania v Šali múzeum pripravuje viaceré podujatia, ktoré sa budú konať 21. a 22. júna pri príležitosti Šalianskeho jarmoku. „Pripravená je výstava fotografií, malieb, keramiky a iných diel členov klubu Terra Wag. Súčasťou budú aj ukážky ľudovej tvorby remeselníkov i veselica so súborom Zlatomoravčianka, ktorá sa bude konať 21. júna,“ dodala Packová-Zahradárová.