Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Proti projektu Green Park v Štúrove sa postavili občania i poslanci

Ilustračné foto. Foto: TASR – Milan Kapusta

Proti zámeru investora spísali obyvatelia Štúrova petíciu, ktorú podpísalo 8000 občanov.

Štúrovo 30. mája (TASR) – Zámer vybudovať v Štúrove závod na spracovanie odpadov sa stretol s odporom obyvateľov mesta i mestských poslancov. Projekt Green Park, ktorého súčasťou je závod na výrobu petrochemických komponentov, recykláciu presne kategorizovaných odpadových plastov a odpadov na báze gumy s využitím najmodernejších recyklačných technológií, predstavili zástupcovia spoločnosti HC Logistik.

Občania hovoria o spaľovni odpadov, nesúhlas s výstavbou odôvodňujú škodlivosťou prevádzky na zdravie ľudí, znečistením ovzdušia a vôd Dunaja i preťaženosťou ciest. Investor popiera, že chce stavať spaľovňu odpadov a hovorí o závode na spracovanie odpadov.

Proti zámeru investora spísali obyvatelia Štúrova petíciu, ktorú podpísalo 8000 občanov. Predstavitelia strany SMK-MKP postúpili petíciu Výboru pre petície Európskeho parlamentu. „Priemyselný park, v ktorom má prevádzka vzniknúť, je v súkromných rukách. Rovnako úsilie spoločnosti vybudovať takúto prevádzku je aktivitou súkromnej firmy. Mesto sa však zúčastňuje procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie, dávame stanoviská a v rámci nich berieme do úvahy aj postoj našich občanov,“ reagoval primátor Eugen Szabó.