Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Šaľa bude mať v novom volebnom období dvoch viceprimátorov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Viceprimátorkou sa stala poslankyňa Danica Lehocká, druhým viceprimátorom je poslanec Róbert Tölgyesi.

Šaľa 6. decembra (TASR) - Primátor Šale Jozef Belický bude mať v novom volebnom období dvoch zástupcov. Viceprimátorkou sa stala poslankyňa Danica Lehocká, druhým viceprimátorom je poslanec Róbert Tölgyesi. Obaja zástupcovia sú poverení na zastupovanie na čiastočný úväzok.

Podľa slov primátora Jozefa Belického rozhodoval pri výbere jeho zástupcov ich aktívny prístup, iniciatívneho a schopnosť riešiť problémy. „V meste je množstvo kultúrnych, sociálnych a športových podujatí, na ktorých sa treba zúčastňovať, treba ich pripravovať a jednoducho sú fyzické limity, ktoré sa nedajú prekročiť. Keď chceme veci stále zlepšovať, tak tých úloh je naozaj veľa a obaja viceprimátori budú mať čo robiť,“ zdôvodnil primátor vymenovanie svojich zástupcov.

Lehocká bol poverená zastupovaním primátora už v minulom volebnom období. Spoluprácu s ňou primátor zhodnotil pozitívne. Prínosom pre mesto bude podľa jeho slov aj druhý viceprimátor Tölgyesi, ktorý bol už počas uplynulého volebného obdobia aktívny napríklad pri riešení problémov v doprave. „Moje priority sa týkajú mestských komunikácií a splnenia môjho volebného sľubu, ktorý súvisí s vybudovaním cyklotrasy do Diakoviec,“ povedal Tölgyesi.