Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Nitriansky kraj

Po oprave chodníkov dostane most cez Váh v Šali aj nové zábradlie

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Celá oprava by mala byť ukončená do 13. septembra.

Šaľa 16. augusta (TASR) – Odstraňovaním starého asfaltu sa v pondelok 17. augusta začnú práce na oprave mosta cez rieku Váh v Šali. Pracovníci Slovenskej správy ciest (SSC) budú opravovať chodníky na oboch jeho stranách. Práce sa začnú na ľavej strane, v smere zo Šale na Veču. Celá oprava by mala byť ukončená do 13. septembra.

Podľa slov Miroslava Poličeka z referátu dopravy na mestskom úrade sa bude asfaltový povrch odstraňovať ručne, pretože ťažkú techniku by chodník neuniesol. „Betón pod chodníkom je zvlhnutý a začal sa rozpadávať. Staré časti betónu odstránia takzvanou tryskovou metódou. Potom sa nanesie penetračný náter, na ktorý sa uloží nová vrstva asfaltu,“ spresnil Poliček.

Ako informovala Erika Kőrösi z Mestského úradu v Šali, vodičov opravy mosta neobmedzia a chodcov ovplyvnia iba čiastočne. „Na uľahčenie pohybu budú zabezpečené dočasné priechody. Súčasťou prác mala byť aj rekonštrukcia zábradlia, ktoré malo dostať nový náter. Po zhodnotení jeho stavu však investor usúdil, že skorodované zábradlie je potrebné vymeniť. K výmene by malo dôjsť na jar budúceho roka,“ dodala Kőrösi.