Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Vianočné stromčeky začnú v Šali odvážať na budúci týždeň

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Časť z nich poslúži ako potrava zvierat na neďalekej farme.

Šaľa 8. januára (TASR) – Šalianska radnica začne so zberom vianočných stromčekov na budúci týždeň. Časť z nich poslúži ako potrava zvierat na neďalekej farme. Erika Kollerová z mestského úradu preto pripomína, že je veľmi dôležité, aby boli stromčeky dôkladne odzdobené.

Mesto bude aj tento rok likvidovať vianočné stromčeky bezplatne. Obyvatelia bytových domov ich môžu vykladať ku kontajnerovým stojiskám. "Prvýkrát prebehne ich zber v piatok 12. januára, ďalšie termíny odvozu stromčekov sú 19. a 26. januára," uviedla Kollerová.

Majitelia rodinných domov si na odvoz vianočných stromov budú musieť chvíľu počkať a uskladniť ich na vlastnom pozemku do termínu zberu bioodpadu. "Mesto s ním začne podľa počasia, predpokladáme, že začiatkom februára. O presnom termíne budeme občanov informovať," povedala Kollerová.

Ako doplnila, mesto v posledných rokoch vyzbieralo v povianočnom období približne 20 ton bioodpadu. "Stromčeky putujú do kompostárne. Časť z nich však poslúži ako potrava pre zvieratká na obľúbenej Detskej farme Humanita v Kráľovej nad Váhom," doplnila Kollerová.