Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Nitriansky kraj

Škôlku na Kalinčiakovej ulici v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia

Ilustračné foto. Foto: TASR/František Iván

Stavebné práce by sa mohli začať realizovať v apríli budúceho roku.

Zlaté Moravce 20. novembra (TASR) – Výstavba novej triedy i rekonštrukčné práce čakajú na jar budúceho roka Materskú školu (MŠ) na Kalinčiakovej ulici v Zlatých Moravciach. Radnici sa na projekt podarilo získať vyše 360.000 eur z fondov Európskej únie. Celkové náklady projektu dosiahnu sumu viac ako 380.000 eur.

Ako informoval magistrát, stavebné práce by sa mohli začať realizovať v apríli budúceho roku. Nová trieda bude pristavaná medzi súčasnými pavilónmi Š1 a Š3. Podľa predbežného návrhu by v nej mala byť vytvorená herňa so spálňou, hygienické zázemie, miestnosť pre upratovačku a prezliekareň.

Okrem zvýšenia kapacity MŠ minimálne o desať žiakov, dôjde aj k rekonštrukcii objektu škôlky. V rámci stavebných prác budú vynovené sociálne zariadenia a vymenia sa okná a dvere, aby došlo k zníženiu energetickej náročnosti budovy. Mesto okrem toho plánuje investovať aj do nákupu nového vybavenia MŠ. Podľa vyjadrenia prednostu mestského úradu Mariána Kováča pribudne v škôlke nový nábytok i didaktické prostriedky na podporu inkluzívneho vzdelávania.