Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Stovky študentov v Nitre navštívili Deň kariéry

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Súčasťou podujatia boli aj prezentačné prednášky zúčastnených spoločností na jednotlivých fakultách SPU v Nitre.

Nitra 22. novembra (TASR) – Stovky študentov využili možnosť oboznámiť sa s pracovnými ponukami na trhu a získať kontakty počas Dňa kariéry, ktorý v utorok 21. novembra zorganizovala Slovenská poľnohospodárska univerzita(SPU) v Nitre. Možnosti spolupráce a ďalšie kariérne príležitosti predstavilo 18 subjektov.

"Prácu si treba hľadať už počas štúdia, lebo v súčasnosti sa od absolventov vyžadujú nielen teoretické vedomosti, ale aj praktické skúsenosti. Usilujeme sa vytvoriť čo najlepšie podmienky na prepojenie študentov s praxou, s cieľom zvýšiť ich zamestnanosť," povedala prorektorka pre vzdelávaciu činnosť SPU Zdenka Gálová. Podľa jej slov je Deň kariéry ideálnym miestom na nadviazanie kontaktov so zamestnávateľmi, pre zamestnávateľov je zase príležitosťou spoznať kvalitných študentov a budúcich absolventov univerzity.

Súčasťou podujatia boli aj prezentačné prednášky zúčastnených spoločností na jednotlivých fakultách SPU v Nitre. V rámci nich sa študenti mohli dozvedieť o profesionálnych stážach v zahraničí, nových trendoch v audítorstve, skúsenostiach a postrehoch z reálnej praxe v poľnohospodárskej prvovýrobe, inovácii v ochrane rastlín, či ako finančne pomôcť začínajúcim farmárom. Tematické workshopy boli zamerané na to, ako napísať životopis, aby zaujal a čo hovoriť na pohovore, aby bol uchádzač o prácu úspešný.

Deň kariéry je určený najmä študentom záverečných ročníkov, aby sa oboznámili s požiadavkami trhu práce a ponukou prezentujúcich sa podnikateľských a iných subjektov. Cieľom podujatia je umožniť osobné stretnutie študentov, budúcich absolventov a zástupcov firiem, sprostredkovať prácu, stáž, brigádu, prax alebo spoluprácu na bakalárskych a diplomových prácach, organizovať informatívne prednášky a ďalšie možnosti vytvárania kontaktov. Podujatie organizuje od roku 2008 Kariérne centrum SPU v spolupráci s fakultami SPU v Nitre.