Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Nitriansky kraj

Topoľčany prerušujú vyučovanie na základných školách, zatvárajú škôlky

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Od pondelka 16. marca predbežne do 20. marca sa zatvárajú materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany.

Topoľčany 11. marca (TASR) – Mesto Topoľčany prijalo po zasadnutí krízového štábu a na základe odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Topoľčanoch ďalšie opatrenia v súvislosti s novým koronavírusom. Od štvrtka 12. marca predbežne do 20. marca sa prerušuje vyučovanie na základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany, informovala radnica. Vo štvrtok budú posledný deň v prevádzke školské kluby pre deti, ktorých zákonní zástupcovia si nedokážu inak zabezpečiť opatrovanie vo svojom pracovnom čase.

Od pondelka 16. marca predbežne do 20. marca sa zatvárajú materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany. Stránkové hodiny topoľčianskeho mestského úradu ostávajú nezmenené, ale osobný kontakt bude umožnený iba v kancelárii prvého kontaktu. Po telefonickom dohovore môžu občania v kancelárii prvého kontaktu vybaviť svoje úradné záležitosti voči všetkým odborom mestského úradu.

Od 12. marca zostane zatvorená aj ZUŠ Ladislava Mokrého v Topoľčanoch a obe cirkevné školy, ZŠ sv. Don Bosca a ZŠ sv. Ladislava. Základným a materským školám, ktoré nie sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Topoľčany, odporúča vedenie mesta zvážiť prerušenie vyučovania, prípadne prijať iné sprísnené preventívne opatrenia podľa odporúčaní RÚVZ. Mestská polícia bude monitorovať verejné priestranstvá aj prevádzky, aby zamedzila prípadnému zhromažďovaniu sa detí a mladistvých.