Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

Výstavba nového bazéna na kúpalisku v Topoľčanoch sa posunie o rok

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR - Radovan Stoklasa

Vďaka priaznivému počasiu zaznamenalo kúpalisko v minulom roku vyššiu návštevnosť a tým aj vyššie tržby zo vstupného v porovnaní s rokom 2016.

Topoľčany 28. februára (TASR) – Letné kúpalisko Topoľčany vyprodukovalo za uplynulý rok stratu vo výške 120.797 eur bez kapitálových výdavkov. V porovnaní s predchádzajúcim rokom sa prevádzková strata zvýšila o 9395 eur. Vďaka priaznivému počasiu zaznamenalo kúpalisko v minulom roku vyššiu návštevnosť a tým aj vyššie tržby zo vstupného v porovnaní s rokom 2016. Vlani prišlo naň 39.809 návštevníkov, čo je medziročne viac o 9746 ľudí. Tržby zo vstupného vzrástli o 19.555 eur na 85.731 eur.

Celkové príjmy Letného kúpaliska Topoľčany dosiahli v minulom roku 100.520 eur, celkové náklady predstavovali 225.383 eur. Pod záporný hospodársky výsledok sa podpísali zvýšené náklady na prevádzku zariadenia, skonštatovala Alžbeta Melicherová, vedúca odboru správy a majetku služieb na topoľčianskom mestskom úrade. Zvýšili sa náklady na mzdy zamestnancov, náklady na dodávku elektrickej energie i vody. Vyššia spotreba vody bola spôsobená únikom vody cez cirkulačné potrubie, poruchou rozvodov vody v strojovni a rozvodov bazénovej vody okolo bazénov. Z dôvodu nárastu opráv strojov a potrubí v strojovni počas minuloročnej letnej sezóny sa zvýšila aj výška nákladov na materiál.

Tohtoročná letná sezóna na topoľčianskom kúpalisku by sa mala začať 2. júna a skončiť 2. septembra. Na kúpalisku mal pribudnúť nový 25-metrový bazén. Zámer mesta sa však nepodarilo naplniť napriek tomu, že v lete minulého roka vyčlenili mestskí poslanci na jeho výstavbu zhruba 200.000 eur z rezervného fondu. Podľa primátora Petra Baláža sa do súťaže na dodávateľa prihlásila jediná firma, ktorej ponuka nebola pre mesto výhodná. Plánovaná výstavba neplaveckého bazéna s infraštruktúrou sa tak posunie minimálne o jeden rok.