Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Nitriansky kraj

UKF záujemcom o štúdium predĺžila termín podávania prihlášok

Ilustračná fotografia. Foto: TASR - Henrich Mišovič

V prípade využitia elektronickej prihlášky môžu uchádzači o štúdium známky prevziať priamo z elektronickej žiackej knižky.

Nitra 16. marca (TASR) – Univerzita Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre predlžuje termín podávania prihlášok na bakalárske štúdium do 30. apríla. V súvislosti s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu zároveň uchádzačom odporučila prednostne podávať žiadosť prostredníctvom elektronickej prihlášky.

Ako informovala UKF, v prípade využitia elektronickej prihlášky môžu uchádzači o štúdium známky prevziať priamo z elektronickej žiackej knižky. „To znamená, že nie je potrebné prihlášku potvrdzovať strednou školou,“ uviedla prorektorka pre vzdelávanie Jana Duchovičová.

Do elektronickej prihlášky môžu študenti nahrať zoskenované všetky potrebné prílohy. „Vrátane potvrdení o aktivitách, ktoré sú predmetom bodového hodnotenia a skenov vysvedčení zo strednej školy s jasne viditeľnou pečiatkou školy a podpisom riaditeľa. Úradne overené kópie vysvedčení postačí predložiť najneskôr v deň zápisu,“ doplnila Duchovičová.