Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Nitriansky kraj

V Nitre sa z bytu valil dym, hasiči v ňom našli ženu

Na snímke hustý dym sa valí z jedného z bytov na 13. poschodí na nitrianskom sídlisku Chrenová na Ulici Ľ. Okánika v nedeľu 25. januára 2015 Foto: TASR/Pavol Iván

Hasiči zniesli ženu na nižšie poschodie, kde ju odovzdali do rúk zdravotníkom.

Nitra 25. januára (TASR) - Jedna osoba utrpela zranenie pri požiari bytu na 13. poschodí bytového domu v Nitre na sídlisku Chrenová. V prenajatom byte na Ulici Ľ. Okánika si dnes okolo obeda nájomníčka varila stravu. "Podľa vlastného vyjadrenia zaspala. Keď sa zobudila, v byte už bol dym. Stihla pootvárať okná a vyjsť z bytu na chodbu. Tam ju v bezvedomí našli hasiči," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Nitre Viliam Pánsky. Žena bola pravdepodobne intoxikovaná spalinami horenia. Hasiči zniesli ženu na nižšie poschodie, kde ju odovzdali do rúk zdravotníkom.

Podľa predbežného odhadu hasičov spôsobil požiar jednoizbového bytu škodu zhruba 20.000 eur. Poškodená je kuchyňa i sociálne zariadenia. Ďalšie škody bude vyčísľovať správca domu. "Pri požiari boli pravdepodobne poškodené aj rozvody elektriny a vody. Byt sa nachádzal na najvyššom poschodí, škody na streche bude musieť posúdiť statik," skonštatoval Pánsky. Žiadna ďalšia osoba pri požiari neutrpela zranenia, nebolo ani potrebné evakuovať obyvateľov bytovky.