Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V Nových Zámkoch pomôžu s vypĺňaním daňových tlačív úradníci

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Podávanie daňových priznaní sa týka predovšetkým občanov, ktorí v roku 2018 nadobudli alebo zmenili vlastníctvo k nehnuteľnosti.

Nové Zámky 8. januára (TASR) – Novozámocká radnica pomôže verejnosti pri vypĺňaní formulárov k miestnym daniam. Obyvatelia mesta ich nájdu na internete alebo im s ich vypĺňaním pomôžu pracovníci magistrátu.

Podávanie daňových priznaní sa týka predovšetkým občanov, ktorí v roku 2018 nadobudli alebo zmenili vlastníctvo k nehnuteľnosti. Tlačivá a základné informácie dostanú priamo vo vestibule mestského úradu. Zamestnankyňa finančného odboru tu okrem formulárov poskytne aj základné usmernenie, ktoré tlačivo ako vypĺňať.

Podľa radnice takýto krok ocenia najmä obyvatelia mesta, ktorí v roku 2018 mali zmeny v majetkových pomeroch a podobné daňové priznanie podávajú po prvý raz. "Nemusia už chodiť na poschodie úradu a zisťovať potrebné informácie v jednotlivých kanceláriách," informoval magistrát.

Formuláre k miestnym daniam nájdu Novozámčania aj na webovej stránke mesta. "Možno ich vyplniť priamo v počítači, vytlačené a podpísané potom doručiť na mestský úrad. Uvedené služby občanom budú k dispozícii počas riadnych stránkových hodín mestského úradu do 31. januára 2019," pripomína radnica.