Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Nitriansky kraj

V okresoch Šaľa a Levice sú voľby pokojné a bez incidentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ničím nerušené sú aj voľby s najmenším počtom oprávnených voličov v Nitrianskom kraji.

Šaľa/Levice 23. marca (TASR) - Voľby v južnej časti Nitrianskeho kraja prebiehajú pokojne a bez incidentov. Podľa zapisovateľky okresnej volebnej komisie v Šali Márie Tóthovej je priebeh v jednotlivých okrskoch bezproblémový. "Nemám vedomosť o žiadnych ťažkostiach. Ak sa nič vážne nestane a nepríde nejaká búrka a výpadky elektriny, tak by sa volebné miestnosti mali riadne zatvoriť po 22. hodine," uviedla pre TASR.

Rovnaký priebeh majú aj voľby v okrese Levice. Ako uviedla členka okresnej volebnej komisie v Leviciach Erika Adámiková, doteraz neboli zo žiadneho z volebných okrskov hlásené problémy. "Nemáme informácie o nijakých nezrovnalostiach. Volebná účasť je zatiaľ podľa očakávaní, nie je veľmi vysoká, ale ani nízka. V obciach je v porovnaní s mestami o niečo vyššia. Predpokladáme, že navečer ešte ľudia budú chodiť," skonštatovala Adámiková.

Ničím nerušené sú aj voľby s najmenším počtom oprávnených voličov v Nitrianskom kraji. V obci Jesenské v okrese Levice je v zozname oprávnených voličov zapísaných 34 ľudí, traja z nich však budú voliť inde. "Takže máme 31 ľudí, ktorí môžu prísť k volebnej urne, plus jedného voliča s hlasovacím preukazom. Sme pokojná obec a rovnaké sú aj voľby. Zatiaľ ešte všetci neprišli, predpokladáme, že navečer sa ešte voliči dostavia," uviedol zapisovateľ miestnej volebnej komisie Peter Bahík.