Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Nitriansky kraj

V ústave na výkon väzby v Nitre spáchal samovraždu 36-ročný obvinený

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Napriek poskytnutej prvej pomoci zo strany personálu a následne privolanej rýchlej zdravotnej pomoci sa obvineného, žiaľ, nepodarilo oživiť, priblížila hovorkyňa.

Bratislava 9. februára (TASR) - V nitrianskom ústave na výkon väzby spáchal v stredu (7. 2.) večer samovraždu obesením 36-ročný obvinený. TASR to potvrdila hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Monika Kacvinská. Podľa portálu tvnoviny.sk má ísť o muža obvineného z vlaňajšej vraždy ženy v Dubnici nad Váhom.

"Napriek poskytnutej prvej pomoci zo strany personálu a následne privolanej rýchlej zdravotnej pomoci sa obvineného, žiaľ, nepodarilo oživiť," priblížila hovorkyňa s tým, že tak ako v prípade každého úmrtia osoby vo výkone väzby alebo výkone trestu sú okolnosti úmrtia predmetom vyšetrovania Policajného zboru.

"O samovražde obvineného bol vyrozumený dozorový prokurátor a príbuzní zosnulého," podotkla Kacvinská. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je ZVJS oprávnený poskytovať bližšie informácie.

Kriminálna polícia v Nitre prijala trestné oznámenie vo veci trestného činu usmrtenia. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony nebudeme poskytovať bližšie informácie," uviedla pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková.