Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Nitriansky kraj

Veľtrh Strieborná ekonomika sa zameria na vekovú kategóriu 50 plus

Komárno Foto: TASR/Milan Drozd

Veľtrh sa uskutoční od 20. do 21. apríla tohto roka v Monoštorskej pevnosti v maďarskom Komárome za účasti 150 slovenských a maďarských vystavovateľov.

Komárno/Komárom 7. marca (TASR) – Európske zoskupenie územnej spolupráce Rába – Dunaj – Váh organizuje veľtrh Strieborná ekonomika. Veľtrh sa uskutoční od 20. do 21. apríla tohto roka v Monoštorskej pevnosti v maďarskom Komárome za účasti 150 slovenských a maďarských vystavovateľov.

Prihlásiť sa môžu podnikatelia a firmy, ktoré vyrábajú produkty, alebo poskytujú služby určené vekovej kategórii nad 50 rokov, zabezpečujú pracovné príležitosti pre ľudí nad 50 rokov, prípadne patria do vekovej kategórie nad 50 rokov. Podmienkou účasti je ich pôsobenie v jednom z troch maďarských krajov alebo na slovenskej strane v Bratislavskom, Trnavskom alebo Nitrianskom kraji.

Podujatie je organizované v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Slovenská republika – Maďarsko s podporou Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Účasť na podujatí je bezplatná s povinnosťou registrácie, o vystavovateľoch rozhoduje odborný výbor. Prihlášky môžu záujemcovia poslať do konca marca tohto roka.

Cieľom cezhraničného projektu Strieborná ekonomika je podľa organizátorov potreba pomáhať ľuďom pracovať dlhšie, podporovať rozvoj produktov a služieb či posilniť zdravé a aktívne starnutie. „Strieborná ekonomika je pojem označujúci hospodárstvo zamerané na seniorov. Podiel vekovej kategórie 50 plus neustále stúpa. Veľtrh je príležitosťou na predstavenie a propagovanie svojej firmy, produktov a služieb doma aj za hranicami,“ upozorňujú organizátori veľtrhu.