Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea

Práve teraz

Počas parlamentných volieb v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK)
nedošlo k žiadnemu vážnemu narušeniu volebnej soboty. TASR o tom informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Väčšina volebných miestností na Slovensku sa zatvorila,
komisie začínajú sčítavať hlasy. Keďže v niektorých okrskoch sa hlasovanie predlžuje, do 22.45 h platí stále volebné moratórium a prvé výsledky sa zverejnia až po tomto čase.

Sobotňajšie parlamentné voľby v Košickom kraji boli aj tesne
pred zatvorením volebných miestností pokojné, zaobišli sa bez vážnych incidentov. Pre TASR to potvrdili jednotlivé okresné volebné komisie (OVK).

Členovia okrskovej volebnej komisie, pod ktorú spadá
Rooseveltova nemocnica v Banskej Bystrici, sa v sobotu podvečer museli vrátiť späť do zdravotníckeho zariadenia aj s prenosnou urnou, aby mohli odvoliť štyria voliči s hlasovacími preukazmi.

Slovenský plochodrážnik Martin Vaculík obsadil konečné 3. miesto v
prestížnej Speedway GP. V záverečných pretekoch 10-dielneho seriálu MS v poľskej Toruni nepostúpil do finále rovnako ako jeho konkurent v súboji o bronz Austrálčan Jack Holder.

Úvod

Pri volebnej miestnosti v obci Veľká Lomnica v okrese Kežmarok musela
polícia riešiť hádku niekoľkých desiatok ľudí, začínajúci konflikt však nakoniec rýchlo vyriešila. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova J. Ligdayová pre TASR uviedla, že situácia je tam už pokojná.

V najväčších bratislavských mestských častiach (MČ) sú sobotné voľby
do Národnej rady (NR) SR naďalej pokojné, bez problémov a incidentov. Mnohé volebné okrsky hlásia výrazne vysokú účasť voličov. Pre TASR to uviedli hovorcovia miestnych samospráv či z miestneho úradu.

Úradujúci nemecký futbalový majster Bayern Mníchov zaznamenal
druhú remízu v novej sezóne Bundesligy. V šiestom kole remizoval na trávniku RB Lipska 2:2. Bavori v tabuľke figurujú na priebežnom treťom mieste, Lipsku patrí piata priečka.

V obci Kopčany v okrese Skalica majú oproti predchádzajúcim voľbám
zvýšený počet ľudí, ktorí nie sú obyvateľmi obce. Pre TASR to uviedla zapisovateľka volebnej okrskovej komisie Iveta Uhrová.

V brazílskej Amazónii objavili vyše 100 uhynutých sladkovodných
delfínov. Ide zrejme o dôsledok horúčav, ktoré aktuálne sužujú tento región. TASR o tom informuje na základe sobotňajšej správy agentúry DPA.

Šéf európskej diplomacie Josep Borrell v sobotu neohlásene
navštívil juhoukrajinské prístavné mesto Odesa, kde si prezrel historické budovy poškodené a zničené pri ruských útokoch.

V obciach Poproč, Krokava a Potok v okrese Rimavská Sobota,
ktoré patria podľa výsledkov posledného sčítania obyvateľov do trojice najmenších obcí v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK), je priebeh sobotňajších volieb pokojný.

Volebné moratórium v rámci predčasných parlamentných volieb
predĺžili o ďalších päť minút. Na celom území SR potrvá do 22.45 h. Informoval o tom predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Ladislav Orosz.

Okrskové volebné komisie na voľbu poštou začali od 18.00 h sčítavať
doručené hlasy zo zahraničia. Spolu hlasovalo poštou v rámci predčasných parlamentných volieb 58.779 voličov.

Po takmer desiatich rokoch boli v sobotu obnovené pravidelné
komerčné lety medzi Líbyou a Talianskom. Dvakrát týždenne ich budú zaisťovať líbyjské aerolínie Medsky Airways, informujú agentúry AFP a AP.

Desaťtisíce ľudí demonštrovali v švajčiarskom meste Bern za
tzv. klimatickú spravodlivosť vo svete, ako aj za okamžité prijatie opatrení na riešenie klimatickej krízy. TASR o tom píše podľa správy agentúry DPA.

Vo volebnej miestnosti v považskobystrickej mestskej časti
Považské Podhradie zomrel po kolapse volič. TASR to potvrdil hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Viliam Sládek.

V Zuberci na Orave v sobotu nafúkali predseda aj člen volebnej
komisie. Informovala o tom Zuzana Hrabovská z odboru komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru.

Pacienti, hospitalizovaní v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici
aj jej zamestnanci mohli v sobotu odovzdať svoj hlas v predčasných parlamentných voľbách priamo v nemocnici. Prišli za nimi dve členky okrskovej volebnej komisie s prenosnou urnou.

Vo volebnom okrsku v považskobystrickej mestskej časti
Považské Podhradie je aktuálne prerušené hlasovanie v parlamentných voľbách. Zasahujú tam zdravotní záchranári.