Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda

Práve teraz

Slovenský futbalový reprezentant Ľubomír Šatka sa stal novou posilou
Samsunsporu. Do tureckého klubu prichádza ako voľný hráč z Lechu Poznaň. O prestupe informoval web nováčika Süper Lig, s ktorým podpísal trojročný kontrakt.

Slovenská reprezentantka v športovej streľbe Kamila Novotná získala
na III. európskych hrách v Krakove striebornú medailu v disciplíne vzduchová puška 10 m. Pre Slovensko zariadila vôbec prvý cenný kov na podujatí.

Najvyšší bezpečnostný orgán Ukrajiny sa rozhodol potrestať
zodpovedných za smrť troch ľudí, ktorí sa počas ruského raketového útoku nemohli dostať do zamknutého krytu, oznámil v piatok prezident Volodymyr Zelenskyj.

Verejné zasadnutie v prípade návrhu odsúdeného Bakiho Sadikiho na
povolenie obnovy konania bude na prešovskom okresnom súde pokračovať 21. septembra. TASR informácie poskytla hovorkyňa Krajského súdu v Prešove Iveta Petrufová.

Rusko neplánuje Spojené štáty informovať o počte jadrových hlavíc
rozmiestnených v Bielorusku, či testoch svojho jadrového supertorpéda Poseidon. V piatok to uviedol námestník ruského ministra zahraničných vecí Sergej Riabkov pre ruské médiá.

Úvod

Slovenská džudistka Patrícia Tománková sa stala historicky prvou
majsterkou Európy v kategórii dorastencov. Na šampionáte v portugalskom Odivelase triumfovala vo váhe do 40 kg a o jednu priečku vylepšila svoje vlaňajšie umiestnenie.

Najmenej dvaja zamestnanci mestského dopravného podniku zomreli
pri ruskom ostreľovaní mesta Cherson na juhu Ukrajiny, informovali v piatok tamojšie úrady. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Z vraždy dôchodkyne, ku ktorej došlo vo štvrtok (22. 6.) na cintoríne
v Lučenci, obvinila polícia 42-ročného muža z Lučenca. Vyšetrovateľ spracoval i podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Na začiatku tohtoročnej kúpacej sezóny povolili regionálne úrady
verejného zdravotníctva (RÚVZ) prevádzku štyroch prírodných kúpalísk, povolenie na prevádzku dostalo taktiež 258 bazénov. Informuje o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Do bojov na Ukrajine sa začína zapájať 36 tisíc ukrajinských vojakov,
ktorí absolvovali výcvik na Západe. Ich výkon môže rozhodnúť o ukrajinskej protiofenzíve. TASR správu prevzala v piatok z webovej stránky denníka The New York Times (NYT).

Európska komisia (EK) v piatok potvrdila dohodu členských krajín EÚ
na 11. balíku sankcií proti Rusku a zverejnila jeho detaily. Nové opatrenia podľa nej zabezpečia lepšie presadzovanie sankcií namierených voči ruskému režimu, informuje spravodajca TASR.

Mimoparlamentná strana Modrí, Most-Híd chce zabezpečiť zodpovedné
hospodárenie s verejnými financiami, ich efektívne čerpanie, zníženie deficitu štátneho rozpočtu a verejného dlhu či transformovanie ekonomiky od výrobnej ku znalostnej.

Ukrajina zastavila ruskú ofenzívu na východe krajiny, v rámci ktorej
sa Rusi pokúšali postúpiť smerom k mestám Kupiansk a Lyman. Uviedla to v piatok námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová, informovali denník The Guardian a televízia Sky News.

Tri osoby utrpeli zranenie po náraze automobilu do stĺpov
elektrického vedenia na Ulici Jána Psotného v Trenčíne. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

Ešte vo štvrtok (22. 6.) v noci všetkých zadržaných zamestnancov
Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR a Pôdohospodárskej platobnej agentúry (PPA) po vypočutí orgány činné v trestnom konaní (OČTK) prepustili, aby si mohli v piatok riadne plniť svoje pracovné povinnosti.

Slovenská ekonomika by mala v tomto roku vzrásť o 1,3 %.
Predpokladá to Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) v aktuálnej júnovej prognóze.

Na pozemku v blízkosti austrálskeho parlamentu v Canberre
sa neoprávnene usídlil ruský diplomat. V tejto lokalite mala byť postavená nová ruská ambasáda.

Ceny ropy v piatok ráno klesli. Britská centrálna banka
zvýšila úrokové sadzby výrazne viac, ako sa čakalo, čo spolu s pravdepodobným ďalším sprísnením menovej politiky v Spojených štátoch prispelo k obavám o dopyt.

Na každoročnú moslimskú púť hadždž doteraz pricestovalo
do Saudskej Arábie takmer 1,5 milióna zahraničných pútnikov, z toho drvivá väčšina letecky. Oznámili to vo štvrtok tamojší predstavitelia.

Na každoročnú moslimskú púť hadždž doteraz pricestovalo
do Saudskej Arábie takmer 1,5 milióna zahraničných pútnikov, z toho drvivá väčšina letecky. Oznámili to vo štvrtok tamojší predstavitelia.