Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Bardejovský jarmok otvoril predseda NR SR Pellegrini s primátorom

Ilustračné foto Foto: TASR/Svätopluk Písecký

Jarmok spolu oficiálne spustili výstrelom z mažiara.

Bardejov 27. augusta (TASR) – Predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini otvoril dnes popoludní spolu s primátorom mesta Bardejov Borisom Hanuščákom 44. Bardejovský jarmok.

Ako TASR informoval vedúci kancelárie primátora Jozef Guliga, predseda NR SR absolvoval dnes v meste pracovné stretnutie, potom sa stretol na radnici s primátorom. Ten mu najskôr povedal o meste i jeho histórii a o práve realizovaných projektoch. Neskôr ho pozval na slávnostné otvorenie jarmoku. Spolu ho oficiálne spustili výstrelom z mažiara a Pellegrini sa prihovoril obyvateľom i návštevníkom mesta.

„Mesto sa mi tak zapáčilo, že aj ako rodený Banskobystričan musím povedať, že Bardejov sa mi zdá ako najkrajšie mesto na Slovensku,“ uviedol v príhovore.

Ďalšiu prehliadku už podľa Guligu nestihol, pretože sa s primátorom odobrali na mestský úrad, kde hovorili o problémoch mesta. Potom Pellegrini odišiel do Svidníka. Ako pre TASR povedal riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie NR SR Martin Dorčák, predseda parlamentu absolvoval súkromnú prehliadku mesta ešte v stredu (26.8.) večer a dnes doobeda, no medzi obyvateľmi sa pohyboval inkognito.

Bardejovský jarmok prebieha ďalej podľa programu. Lákadlom dnešného večera je koncert Adama Ďuricu.

Druhý jarmočný deň bude patriť najmä Bardrocku 2015, na koncertoch sa predstavia rockové kapely z Česka, Poľska, Holandska i Slovenska. Zlatým klincom bude vystúpenie skupiny Chinaski.

Sobotný program bude venovaný folklóru a tiež vystúpeniam kapiel z Bardejova. V nedeľu (30.8.) vystúpi orchester Virtuosi di Praga, bodku za jarmokom dá speváčka Kristína s kapelou.