Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Prešovský kraj

Bardejov očakáva investora do priemyselného parku

Na snímke mesto Bardejov. Foto: TASR

Uplynulý rok hodnotí primátor Bardejova Boris Hanuščak veľmi pozitívne. V meste opravili cesty, chodníky, vybudovali športoviská a zrekonštruovali školy.

Bardejov 3. januára (TASR) – Uplynulý rok hodnotí primátor Bardejova Boris Hanuščak veľmi pozitívne. V meste opravili cesty, chodníky, vybudovali športoviská a zrekonštruovali školy. Nastávajúci rok by mal priniesť nové investície aj pracovné miesta v hnedom priemyselnom parku.

V Bardejove vlani urobili prvú etapu rekonštrukcie verejného osvetlenia. V tomto trende chcú pokračovať aj naďalej, poslanci na to schválili v novom rozpočte takmer milión eur. „Po tejto rekonštrukcii bude takmer kompletne verejné osvetlenie na celom teritóriu mesta vynovené,“ konštatoval Hanuščak.

Primátor uviedol, že Bardejovčania začali svoje cesty stavať pred vyše 700 rokmi a súčasná samospráva ich systematicky opravuje. Vlani odovzdali do užívania aj dve kompletne nové komunikácie. Vyjadril presvedčenie, že do konca roku 2018 bude mať Bardejov takmer všetky cesty nanovo zrekonštruované.

Radnica sa chce v tomto roku pustiť do ďalšej výstavby cyklotrás, na čo získala dotáciu vo výške viac ako 700.000 eur v rámci cezhraničného projektu spolu s poľskou stranou. Nové úseky by mali spojiť a zokruhovať už existujúce cyklistické chodníky v meste a prilákať viac turistov do Bardejova.

Za významné investície zo štátnych zdrojov považuje Hanuščak dokončenie obchvatu Bardejova a prvú etapu protipovodňových úprav v prieťahu rieky Tople. V tomto roku bude pokračovať druhá etapa prác. Aj mesto vo svojom rozpočte schválilo finančné prostriedky na úpravu nábrežia, kde plánuje vytvoriť kultúrno-oddychovú zónu.

Hanuščak uviedol, že začiatkom minulého roka skolaudovali hnedý priemyselný park. „Pevne verím, že rok 2017 bude rokom, kedy rozhodujúcu časť hnedého priemyselného parku zaplníme. V tejto chvíli vám môžem povedať, že sme schvaľovali prenájom pre investora, kde je rozhodujúci holandský kapitál. Chce zobrať jedno podlažie, to znamená okolo 4000 štvorcových metrov, s tým, že pre začiatok chce ísť s 80 ľuďmi, ale už v budúcom roku chce navýšiť na konečný stav 150 ľudí. Bude vyrábať plastové obaly a kryty pre rôzne výrobky strojárskeho a elektrotechnického priemyslu,“ uviedol primátor.

Mesto sa bude venovať aj opravám historických pamiatok, prioritou je horný hrad.