Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

BARDEJOV: Konkurenčné poľnohospodárske firmy sa bijú o pôdu

Ilustračné foto, mesto Bardejov Foto: TASR

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.

Bardejov 11. decembra (TASR) – Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci, kde zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody pre páchateľa na tri až osem rokov.

Ako informovala prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, k trestnému činu malo dôjsť opakovane. Najprv v apríli tohto roka na poľnohospodárskych pozemkoch v katastrálnom území obce Kurima v okrese Bardejov domáca firma zasiala kukuricu. Približne o tri týždne neskôr mala iná firma z Oravského Veselého zasiať na tej istej ploche liečivú bylinu (ostropestrec mariánsky). Týmto konaním došlo k znehodnoteniu vysiatej kukurice, ktorá sa stala neupotrebiteľnou pre jej využitie na kŕmne účely.

V novembri sa situácia zopakovala. Miestna obhospodarujúca spoločnosť v súlade s plánom svojej hospodárskej činnosti na pozemkoch vysiala morenú pšenicu. O niekoľko dní neskôr druhá spoločnosť na tej istej ploche mala zasiať inú obilninu. Spoločnosť so sídlom v obci Kurima vyčíslila svoju škodu minimálne na 94.200 eur.