Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

Betlehemské svetlo žiari aj v Tatranskom ľadovom dóme

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Betlehemské svetlo je takto dostupné každému návštevníkovi Vysokých Tatier. Horieť tu bude do 24. decembra.

Vysoké Tatry 21. decembra (TASR) - Odpálený plamienok z miesta narodenia Ježiša Krista od nedele (20.12.) žiari už aj na Hrebienku vo Vysokých Tatrách. Záujemcovia ho nájdu v Tatranskom ľadovom dóme. Betlehemské svetlo je takto dostupné každému návštevníkovi Vysokých Tatier. Horieť tu bude do 24. decembra.

„Už sme si zvykli, že na pomyselnú strechu Slovenska, na Lomnický štít, skauti dlhé roky vynášajú plamienok priamo z Betlehema. Tento rok to bolo už po 22. raz. Toto svetlo však nebolo dostupné každému, nakoľko sa nachádza v Observatóriu Slovenskej akadémie vied. Po druhý raz sa preto dostalo aj na Hrebienok do Tatranského ľadového dómu. Budeme radi, keď si ľudia z neho zoberú priamo do svojich domovov,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Ľadový chrám takto získal novú atrakciu a nový duchovnejší rozmer. Plamienok z miesta narodenia Ježiša Krista má podľa Maťašovskej spájať a prinášať pokoj, nádej, lásku a porozumenie medzi ľudí na celom svete. „Tatranský ľadový dóm už takmer mesiac obdivujú návštevníci. Teplota v ňom je regulovaná aj v teplejšie dni, a to vďaka chladiacemu systému. Vďaka tomu je v ňom teplota maximálne nula stupňov Celzia, aby ľadová stavba vydržala počas celej zimnej sezóny,“ upozornila Maťašovská.

V ľadovom dóme sa počas každej adventnej nedele uskutočnili koncerty, podobne to bude aj počas vianočných a novoročných sviatkov a potom aj v roku 2016. Tatranský ľadový dóm je otvorený pre návštevníkov denne od 9. hodiny a vstup doň je bezplatný.