Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

V Sabinove postavia okružnú križovatku za 1,069 milióna eur

Ilustračné foto. Foto: TASR – František Iván

V priebehu realizácie okružnej križovatky sa obyvatelia mesta musia pripraviť na nevyhnutné dopravné obmedzenia a uzávierky miestnych komunikácií napájaných na križovatku.

Sabinov 16. marca (TASR) – V Sabinove dnes odovzdali stavenisko okružnej križovatky na ulici Komenského a SNP, ktorú začnú stavať po Veľkej noci. Celková investícia by mala byť vo výške 1,069 milióna eur a investorom je spoločnosť Kaufland SR.

Ako pre TASR uviedol vedúci Oddelenia výstavby Mestského úradu v Sabinove Peter Tuleja, realizátor stavby má do Veľkej noci vybaviť všetky potrebné povolenia, preto sa s prácami začne až potom. Následne budú realizované prekládky podzemných inžinierskych sietí, až neskôr za začne výstavba samotnej okružnej križovatky.

Spoločnosť Kaufland SR podľa Tuleju už pri povoľovaní stavby obchodného centra dostala zo strany Krajského dopravného inšpektorátu a dotknutých orgánov štátnej správy podmienku dobudovania okružnej križovatky na ceste I/68 a nového dopravného napojenia na obchodný dom. Súčasné riešenie napojenia na parkovisko bolo len dočasným riešením.

V priebehu realizácie okružnej križovatky sa obyvatelia mesta musia pripraviť na nevyhnutné dopravné obmedzenia a uzávierky miestnych komunikácií napájaných na križovatku. Verejnosť o nich bude včas informovaná aj na stránke mesta, aktuálne sú však podľa Tuleju až niekedy v apríli. Križovatka by mala byť hotová v auguste.