Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Prešovský kraj

Dvaja chlapci chceli v Prešove ukradnúť auto a ísť do Bratislavy

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Chlapci v nedeľu v nočných hodinách vošli na ohradené parkovisko, na vozidle zlomili anténu a s ňou sa snažili prerezať plátenú strechu.

Prešov 18. augusta (TASR) – Dvaja 15-roční Michalovčania sa v nedeľu (16.8.) pokúsili na Exnárovej ulici v Prešove ukradnúť auto zn. Chevrolet, avšak prichytila ich pri tom policajná hliadka. Chlapci potrebovali auto na výlet do Bratislavy.

Ako dnes informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová, chlapci v nedeľu v nočných hodinách vošli na ohradené parkovisko, pristúpili k vozidlu, na ktorom zlomili anténu a s ňou sa snažili prerezať plátenú strechu. V tomto konaní ich vyrušila a prichytila policajná hliadka. Tá mladíkov zadržala a následne boli umiestnení do cely policajného zaistenia.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Prešove už vzniesol voči nim obvinenie z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a z prečinu poškodzovania cudzej veci – oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva. Majiteľovi vozidla vznikla škoda 3000 eur.