Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prešovský kraj

Snina bude aj v tomto roku rekonštruovať osvetlenie v meste

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavel Neubauer

V rámci investičného zámeru sa zrekonštruuje verejné osvetlenie na časti ulíc Vihorlatská a Budovateľská, tiež vo Vihorlatskom parku.

Snina 11. januára (TASR) – Sninská samospráva bude aj v tomto roku investovať do rekonštrukcie osvetlenia v meste. Týkať sa má ulíc Vihorlatská a Budovateľská. Zákazku bude realizovať spoločnosť Verejnoprospešné služby Snina.

Ako TASR informovala hovorkyňa radnice Eva Mihaliková, v rámci investičného zámeru sa zrekonštruuje verejné osvetlenie na časti ulíc Vihorlatská a Budovateľská, tiež vo Vihorlatskom parku. "Rozsah rekonštrukcie predstavuje výmenu podzemných káblových rozvodov, rozvádzača, poškodených stožiarov, všetkých existujúcich svietidiel, výložníkov za nové svietidlá s technológiou LED, tiež prisvetlenie prechodu pre chodcov," priblížila.

Dôvodom, prečo sa samospráva rozhodla pre rekonštrukciu v danej lokalite, je okrem iného havarijný stav osvetlenia, na ktorom dochádza k veľmi častým poruchám a výpadkom. Investičný náklad na túto aktivitu zatiaľ vyčíslený nie je. "Zodpovedný projektant v súčasnosti ukončuje projekt a rozpočet stavby," vysvetlila hovorkyňa. Samospráva ho zaplatí z vlastných zdrojov. Práce by sa mohli začať realizovať v marci tohto roka.

Podľa slov Mihalikovej verejné osvetlenie v meste postupne rekonštruujú od roku 2012. Po ukončení tejto obnovy bude v Snine zrekonštruovaných približne 50 % verejného osvetlenia. Vlani v tejto oblasti mesto preinvestovalo takmer 185.000 eur.