Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prešovský kraj

V Levoči rekonštruujú zimný štadión

Na snímke pohľad na rozostavaný zimný štadión počas rekonštrukcie v Levoči 7. novembra 2014. Foto: TASR/Oliver Ondráš

V zime na budúci rok by sa tak mohlo v Levoči opäť korčuľovať a hrať hokej. Súčasťou projektu je aj hľadisko pre 70 ľudí.

Levoča 7. novembra (TASR) – V Levoči začali s rekonštrukciou zimného štadióna, ktorý zostal nefunkčný po zmarenej deaflympiáde. "Ide o jeho kompletnú prestavbu. Tak, ako boli práce ukončené pred dvoma rokmi, urobila sa zmena stavby pred dokončením a podľa nového projektu sa realizuje nová výstavba tréningovej haly," uviedla pre TASR riaditeľka investičného odboru Mestského úradu v Levoči Alžbeta Pitoráková.

Vybudované budú okrem ľadovej plochy šatne, kompletné zázemie pre návštevníkov i hráčov. Vysúťažená cena je s DPH 1,4 milióna eur, z toho jeden milión eur je dotácia z Úradu vlády SR. Zvyšné prostriedky sa bude mesto snažiť nájsť z iných zdrojov, keďže vo svojom rozpočte pravdepodobne nebude mať dostatok financií. "Urobíme všetko pre to, aby sa našli cudzie zdroje, je to však v štádiu riešenia," doplnila Pitoráková.

Fotogaléria z rekonštrukcie zimného štadióna




Jednou z možností je, že by mestský zimný štadión prevádzkoval niekto iný. Stavba by mala byť dokončená koncom roku 2015. V zime na budúci rok by sa tak mohlo v Levoči opäť korčuľovať a hrať hokej. Súčasťou projektu je aj hľadisko pre 70 ľudí.

Levočský štadión mal byť prestavaný, keď sa pod Tatrami mali v roku 2011 konať 17. Zimné deaflympijské hry. Tie však boli zrušené a pre nedodanie sľúbených finančných zdrojov na rekonštrukciu, boli ukončené aj práce na obnove zimného štadióna v Levoči. Pre zmarenú deaflympiádu nastali problémy aj s prestavbou zimného štadióna v Kežmarku, ktorý odvtedy stále nie je využívaný. "Po rokovaniach so Slovenským zväzom ľadového hokeja máme prisľúbené, že na rekonštrukciu nášho štadióna budú peniaze vyčlenené z rozpočtu vlády v roku 2015," doplnil pre TASR dosluhujúci primátor Kežmarku Igor Šajtlava.