Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Mesto Prešov uspelo v súťaži o najlepšiu webstránku

Webstránka mesta Prešov. Foto: www.presov.sk

Novú internetovú stránku mesto spustilo v auguste tohto roku.

Prešov 17. novembra (TASR) - Mesto Prešov uspelo v súťaži o najlepšiu webstránku. V kategórii Najlepšia stránka miest za rok 2016 získalo 3. miesto. Ocenenie prevzala z rúk poslankyne NR SR Eriky Jurinovej prešovská primátorka Andrea Turčanová.

Novú internetovú stránku mesto spustilo v auguste tohto roku. "Ocenená stránka poskytuje jednu z najkomplexnejších škál informácií, mnohokrát aj nad rámec zákona. Ponúka viacero nových funkčností, okrem iného aj interaktívne zobrazenie otváracích hodín mestského úradu (MsÚ), ktoré vizuálnym spôsobom zobrazuje momentálnu dostupnosť kancelárií a pokladní MsÚ," uviedla hovorkyňa Prešova Veronika Kmetóny Gazdová.

Inovatívna je podľa jej slov aj čítačka textu pre slabozrakých a nevidiacich s nástrojom na zväčšovanie textu, napríklad pre seniorov. "Viacero informácií na webe sa riadi pravidlom 'tri kliky', to znamená, že hľadaná informácia je dostupná do troch kliknutí. Stránka ponúka tiež zjednodušené odkazy napríklad na dotácie, rozpočet, petície, zoznam adries v meste, či novú prehľadnejšiu elektronickú úradnú tabuľu," vysvetlila Kmetóny Gazdová.

Prešovský web sa po novom zobrazuje v responzívnom dizajne, vďaka ktorému sa prispôsobí aj všetkým typom mobilných zariadení, tabletov a smartfónov.

"Zároveň obsahuje aj prepojenie na sociálne siete. Na 'pozadí' stránky prebieha neustále meranie návštevnosti a vyhodnocovanie správania návštevníkov, na základe čoho sa web postupne optimalizuje a upravuje. Nová je aj stránka školského úradu a v súčasnosti sa dizajnuje samostatná stránka pre Mestskú políciu," povedala hovorkyňa mesta.

Vyhlásenie výsledkov prestížnej súťaže samospráv Slovenska ZlatyErb.sk sa uskutočnilo počas medzinárodného kongresu ITAPA 2016 v Bratislave. "Hlavným cieľom tejto súťaže pod záštitou Únie miest Slovenska je okrem iného podporiť informatizáciu slovenských samospráv a oceniť výnimočné projekty," dodala Kmetóny Gazdová.