Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Prešovský kraj

Mestskí architekti v Prešove budú rozhodovať o vzhľade letných terás

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Žiadosť o povolenie je možné podať prostredníctvom Kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej ulici.

Prešov 2. apríla (TASR) – Podnikatelia, ktorí majú záujem umiestniť letné terasy na území mesta Prešov, musia o to požiadať mestský úrad minimálne 30 dní pred požadovaným termínom užívania verejného priestranstva. Radnica si vyhradzuje právo dať súhlas iba žiadateľom, ktorí majú voči mestu vyrovnané všetky pohľadávky. Informoval o tom referent tlačového oddelenia Milan Grejták.

Žiadosť o povolenie je možné podať prostredníctvom Kancelárie prvého kontaktu na Jarkovej ulici. Súčasne musí žiadateľ priložiť situačný náčrt umiestnenia exteriérového sedenia a uhradiť správny poplatok. Odbor hlavného architekta navrhol pre tento rok doplnenie podmienok pre umiestnenie a architektonické riešenie exteriérových sedení. Pred vydaním rozhodnutia je potrebné odsúhlasiť miesto a vzhľad letných terás s jeho pracovníkmi. Týka sa to hlavne nových exteriérových sedení na Hlavnej ulici v Prešove.

Súhlasné stanovisko Odboru hlavného architekta je podmienkou pre vydanie rozhodnutia na zvláštne užívanie miestnych komunikácií, alebo povolenia na osobitné užívanie verejného priestranstva. Samotné rozhodnutie vydá Odbor dopravy, životného prostredia a komunálnych služieb v Prešove.