Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Prešovský kraj

Na Daňovom úrade v Prešove otvorili novú klientsku zónu

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Vedenie spoločnosti vyjadrilo presvedčenie, že takto vybavené priestory poskytnú verejnosti okrem odborných služieb aj vyšší priestorový štandard a osobný komfort.

Prešov 16. novembra (TASR) – Daňový úrad v Prešove zriadil novú klientsku zónu vo vlastných priestoroch, čím vytvoril pre svojich klientov komfortnejšie prostredie. Centrálny vstup je z ulice Janka Borodáča, kde poskytuje svoje služby na prízemí administratívnej budovy. Doteraz bola umiestnená v prenajatých priestoroch v tom istom dvore ale so vstupom z Hviezdoslavovej ulice.

Ako informovala hovorkyňa Finančnej správy Patrícia Macíková, klientska zóna na daňovom úrade pôsobí ako prvý komunikačný a informačný kontakt s občanmi a firmami. Vedenie spoločnosti vyjadrilo presvedčenie, že takto vybavené priestory poskytnú verejnosti okrem odborných služieb aj vyšší priestorový štandard a osobný komfort.

Nová klientska zóna poskytuje služby z oblasti registra a správy daní. Klienti tu získajú základné informácie k registrácii daňových subjektov, operatívnu aktualizáciu údajov v registri. Urobia im tu zápis do registra servisných organizácií a aktualizáciu údajov, prideľovanie a rušenie daňových kódov pokladníc.

Pracovníci daňového úradu poskytujú vydávanie oznámení o osobných účtoch daňovníkov, úkony súvisiace s autorizáciou používateľov elektronických služieb, spracovanie oznamovacích povinností týkajúcich sa registračných údajov, tiež vydávanie, preberanie a formálnu kontrolu všetkých typov daňových dokumentov podávaných daňovníkmi v listinnej forme.

Štandardne sú v klientskej zóne dvaja pracovníci. V prípade potreby, ako je to v období odovzdávania daňových priznaní, sa tento počet zvyšuje až na desať. Úradné hodiny v klientskej zóne sú v pondelok od 8.00 do 16.00 h, v stredu od 8.00 do 17.00 h a v piatok od 8.00 do 14.00 h.

Počas nestránkových dní - v utorok a štvrtok je na preberanie podaní otvorená podateľňa, ktorá je rovnako súčasťou novej klientskej zóny.