Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Prešovský kraj

Na svidníckom letisku sa počas víkendu predstaví tuningová elita

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Na Svidník Tuning zraz príde aj zaujímavý hosť z Poľska.

Svidník 7. augusta (TASR) – Na svidníckom letisku sa už dnes o 15.00 h otvoria brány pre milovníkov silných áut. Až do nedele (9.8.) si tu bude merať sily v troch šampionátoch (šprinty, meranie audia, Tuning BATTLE) slovenská tuningová eilta. Na Svidník Tuning zraz príde aj zaujímavý hosť z Poľska.

Bartosz Ostalowski síce pri dopravnej nehode pred rokmi prišiel o obe ruky, no neprestal jazdiť a dostal sa až na vrcholovú úroveň. V roku 2010 získal medzinárodnú licenciu FIA, čo bola pre neho vstupenka do poľských majstrovstiev v rally a zároveň si obdiv fanúšikov získal aj počas drifterských šou.

Vo Svidníku sa predstaví v dvoch blokoch počas sobotňajšieho programu. Všetci návštevníci môžu tešiť na šou a jazdecké umenie vytrvalého mladého muža.

„Som rád, že môžem jazdiť profesionálne. V súčasnosti som jediný tulák s nohou na volante. Nemôžem síce pracovať s ručnou brzdou a spojkou, no napriek tomu dokážem konkurovať súperom bez zdravotného postihnutia. V budúcnosti by som sa rád zúčastňoval na driftovacích súťažiach po celom svete,“ odkázal na záver B. Ostalowski.

Okrem neho nebude už dnes na zraze chýbať nočná jazda mestomm, neónová šou a vystúpenia DJ-ov až do neskorej noci. Hlavná súťaž začína v sobotu o 10.00 h, na programe je však aj autogramiáda s automobilovým pretekárom Richardom Gondom, súťaž o najsilenejšieho muža tuning zrazu. Na krásne dievčatá sa môžu návštevníci tešiť počas šou car wash a v sobotu večer rozžiari pódium desať finalistiek Miss TUNING. Vystúpia tiež rôzni interpreti. V nedeľu doobeda sa odjazdia ešte súťaže racing taxi a slalom.