Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prešovský kraj

Nelegálny zraz automobilov: V Starej Ľubovni zistili 27 priestupkov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Nadšencom upravených motorových vozidiel "Illegal Meet" polícia na mieste zadržala tabuľky s evidenčným číslom i osvedčenia o evidencii.

Stará Ľubovňa 19. februára (TASR) - Na nelegálnom zraze automobilov v Starej Ľubovni zistila polícia takmer tri desiatky porušení zákona. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že nadšenci upravených motorových vozidiel sa stretli priamo v meste v sobotu (17. 2.) večer. Akcie sa zúčastnilo približne 300 áut, organizátor si však nesplnil ohlasovaciu povinnosť.

"Zo strany Policajného zboru SR boli prijaté opatrenia smerujúce k zabezpečeniu ochrany života, zdravia i majetku, ako aj bezpečnosti v cestnej premávke. Počas tohto výkonu služby policajti zistili 27 porušení zákona. Išlo napríklad o zistenie požitia alkoholických nápojov u vodiča štvorkolky, a to v hodnote 1,6 promile, ďalej u vodiča motorového vozidla bola zistená prítomnosť omamných a psychotropných látok, ako aj prítomnosť alkoholu na úrovni 2,56 promile," priblížila hovorkyňa. V súvislosti s technickým stavom motorových vozidiel polícia zistila 14 porušení zákona.

Nadšencom upravených motorových vozidiel "Illegal Meet" polícia na mieste zadržala tabuľky s evidenčným číslom i osvedčenia o evidencii. Ligdayová dodala, že úprava motorových vozidiel má presne stanovené podmienky. Neschválenými úpravami na vozidle dochádza podľa polície k ovplyvneniu jeho jazdných vlastnosti, a tým aj k možnému ohrozeniu života a zdravia účastníkov cestnej premávky.