Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prešovský kraj

Na P15 sa prihlásilo vyše 2000 ľudí, na registráciu ostáva pár dní

Ilustračná snímka Foto: TASR/Štefan Puškáš

P15 nadväzuje na podujatie s názvom R13, ktoré sa konalo v roku 2013 v Ružomberku. Išlo o alternatívu pre tých, ktorí nemohli vycestovať na Svetové dni mládeže v Rio de Janeiro.

Poprad 11. júla (TASR) - Na Národné stretnutie mládeže P15, ktoré sa uskutoční od 31. júla do 2. augusta v Poprade, sa už prihlásilo vyše 2000 mladých ľudí. Okolo 400 z nich tvoria dobrovoľníci a pridá sa k nim aj vyše 300 rehoľníkov. Vyplýva to z oficiálnej štatistiky, ktorú oznámil registračný tím P15.

Rada Konferencie biskupov Slovenska pre mládež a univerzity, ktorá podujatie organizuje s tímom dobrovoľníkov, zároveň upozorňuje, že záujemcovia majú posledných niekoľko dní na prihlásenie. Registrácia je možná len on-line prostredníctvom webstránky www.narodnestretnutiemladeze.sk.

"Aktuálne evidujeme viac než 2000 mladých ľudí. Pozývame aj ďalších. Prihlásiť sa dá vyplnením formulára na našej oficiálnej stránke, z organizačných dôvodov však najneskôr do utorka 14. júla. Po tomto dátume sa dá registrovať na mieste, ale bez možnosti získať ubytovanie a stravu," upozornil hlavný zodpovedný za prípravu P15 Ondrej Chrvala.

P15 nadväzuje na podujatie s názvom R13, ktoré sa konalo v roku 2013 v Ružomberku. Išlo o alternatívu pre tých, ktorí nemohli vycestovať na Svetové dni mládeže v Rio de Janeiro. Navštívili ho tisícky mladých zo Slovenska, Česka, Poľska, Ukrajiny, Maďarska, Litvy a Talianska.